Aanbod

ZELFPORTRET

Hoe zie jij jezelf?

Hoe laat jij je zien aan anderen?

In deze workshop gaan we creatief aan de slag door het tekenen, schilderen of sjabloneren van je zelfportret. Door deel te nemen aan de workshop maak je een belangrijke stap van denken naar doen. Creatief bezig zijn zorgt ervoor dat je even ‘uit je hoofd komt’ wanneer je met de handen bezig bent. Wanneer je dit samen met andere mensen doet kan dat bijdragen aan een positief gevoel.

Aan de hand van een foto van jezelf, van nu of van vroeger gaan we aan de slag met papier en verf. De foto wordt door mij, met behulp van een foto computerprogramma bewerkt tot een sterk vereenvoudigde afbeelding in een aantal grijstinten. Hier maken we sjablonen van die overgebracht worden op papier. Het geheel wordt monochroom afgedrukt op papier of stof. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om je creativiteit erop los te laten door met verschillende kleuren verf jezelf weer te geven op papier of linnen. Ik zorg voor de verf en andere materialen. Aan de hand van het zelfportret kunnen we in gesprek gaan over de rol die jij speelt in je omgeving en de manier waarop jij zin geeft aan je leven.

Voor koffie en thee zal worden gezorgd. De kosten hiervan worden door de deelnemers betaald.

Het plan is om in het komend jaar elke maand in een andere kern van de Stichtse Vecht een workshop te verzorgen. Via Facebook houden we je op de hoogte. Daarnaast kun je je via onderstaand mailadres aanmelden zodat ik de data door kan geven.

Vergeet niet je foto op te sturen naar jokestapper@gmail.com en 5 euro over te maken naar rekeningnummer NL24RABO0336920393 t.n.v. Joke Stapper-Samsom.

Dan maken we er een gezellige en zinvolle middag van!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Wilt u een uniek en persoonlijk document over uw leven?

 

Laat dan een LEVENSBOEK maken…

Rika (86)‘Door het verhaal van mijn leven te vertellen ontdek ik de zin van mijn leven’

Joke Stapper schrijft levensboeken. Aan de hand van persoonlijke gesprekken wordt niet alleen het verhaal van uw leven opgetekend, maar krijgt u er ook aandacht en erkenning voor. Foto’s en belangrijke documenten worden toegevoegd, zodat er een uniek en persoonlijk levensboek ontstaat, om zelf te bewaren of door te geven aan kinderen of kleinkinderen.

 

Van februari tot april 2021 exposeert Joke in Fort Maarsseveen, Herenweg 3 in Maarsseveen.

De expositie samen met M.J. Gaga heeft als onderwerp De mens als inspiratiebron en bestaat uit drie delen:

M.J. Gaga: Vrouwen en Egypte

Joke Stapper: Textiele portretten

M.J. Gaga en Joke Stapper: kledingontwerpen van M.J. Gaga geinspireerd op haar serie schilderijen “Sterrenbeelden”.

De kledingcollectie is gemaakt door Joke Stapper

voor gegevens en openingstijden zie: www.fortmaarsseveen/exposities

Op de laatste zondag van de maand zijn M.J. Gaga en Joke Stapper aanwezig en zijn er workshops over het enneagram en astrologie. 

Voor aanmelding via Jokestapper@gmail.com