Vakantie: tijd voor beweging.

In coaching en familieverhalen gaat het vaak over zin-geving, De zoektocht naar de zin van het leven.

De krant biedt mij inspiratie in mijn werk als coach en schrijver. Mijn wekelijkse blog gaat over deze inspiratiebron. Wekelijks kies ik een zin uit het nieuws. Aan de hand van deze zin ontstaat mijn blog.

Mijn zin uit de krant: Had ik hem maar niet zo gepusht!

Heb jij al goede voornemens richting de sportschool? Velen schijnen in de vakantie plannen te maken om bij thuiskomst de conditie te gaan verbeteren.

Drie kranten liggen er op de tafel in de vakantiebungalow. De bijlage van de Telegraaf gaat helemaal over Sport. Daarin deze week mijn zin.

We zijn op vakantie, mijn echtgenoot en ik. We wandelen bijna nooit samen omdat lopen niet zijn hobby is. Vandaag dus wel; hij heeft last van een spierontsteking en stilzitten gaat niet. Het voordeel van wandelen is dat je kunt praten. Bij een fietstocht is dat lastiger.

De inhoud van de krantenbijlage is het onderwerp van ons gesprek: de column die gaat over een vrouw die haar man aanraad om te gaan sporten. “Gelukkig komt het goed,” herinnert hij zich de inhoud.  

Ik houd m’n pas in. Feller dan ik wil bijt ik ‘m toe; “noem dat maar een goede afloop. Zij heeft hem gepusht om te gaan sporten en uiteindelijk verlaat hij haar!” Als we samen verder oplopen blijkt dat we verschillende stukken gelezen hebben.

Mijn goede voornemen voor nu en voor later: altijd even afstemmen met de ander of je hetzelfde gespreksonderwerp hebt.

Het kan zomaar gebeuren dat je een andere afslag neemt. Voor je het weet loop je niet meer samen, maar wandel je alleen verder. Dat zou toch jammer zijn.  

Deel deze blog