Wie nimmer dwaalt….

In coaching en familieverhalen gaat het vaak over zin-geving, de zin van het leven.

De krant biedt mij vaak inspiratie in mijn werk als coach en schrijver. Mijn wekelijkse blog gaat over deze inspiratiebron. Wekelijks kies ik een zin uit het nieuws. Aan de hand van deze zin ontstaat mijn blog.

Mijn zin uit de krant: Leve dataroaming.
Verdwaal je weleens wanneer je op vakantie bent? Ik wel. Phaedra Werkhoven doet in haar column in de Trouw van zaterdag verslag van haar verdwaalervaring op Kreta. Ze beschrijft een herkenbare situatie; je hebt met het vakantiegezelschap een auto gehuurd. Jij ben de enige die kan rijden. Maar daarmee ben je blijkbaar ook degene die verantwoordelijk is voor de autorit. Ik kwam op Kreta met een gehuurde auto vol familie tot mijn schrik terecht op militair terrein. Columniste Werkhoven zelfs op de rand van een afgrond. (zo ervaart zij het). Googlemaps redt haar en het gezelschap.
Van mijn leidinggevende ontving ik ter afsluiting van het schooljaar regelmatig een kaartje. Ik vond er onlangs een terug met de tekst: Wie nimmer dwaalt wordt nooit verstandig. Volgend jaar nog vaker dwalen??
Het is goed voor je wanneer je af en toe de weg niet meer weet. Ik kan iedereen aanraden om alles wat je weet of denkt te weten eens even los te laten en een beetje te dwalen. Wat het oplevert? Een beetje gezonde spanning en wellicht wat verfrissing in de communicatie. Misschien ga je daardoor wel hulp vragen of je grenzen beter afbakenen.  
Je hoeft er overigens helemaal niet voor naar Kreta. Ook thuis werkt het; gewoon even iets niet weten. Succes met (ver)dwalen!

https://www.trouw.nl/samenleving/waar-geen-wifi-is-is-geen-leven~a175d329/

Deel deze blog