Word jij er ook zo blij van?

In coaching en familieverhalen gaat het vaak over zin-geving, de zin van het leven.

De krant biedt mij vaak inspiratie in mijn werk als coach en schrijver. Mijn wekelijkse blog gaat over deze inspiratiebron. Wekelijks kies ik een zin uit het nieuws. Aan de hand van deze zin ontstaat mijn blog.
Mijn zin uit het nieuws: Made in Holland

De kledingindustrie komt terug naar Nederland! Word jij daar ook zo blij van?

Ik lees in de krant: “Soms zie je een kledingstuk met een label ‘handmade’. Hoezo? Alle kleding wordt met de hand gemaakt daarom wordt de productie uitbesteed aan lagelonenlanden.” Aan het woord is de woordvoerder van het label Fashion Made in Holland in dagblad Trouw van zaterdag. Zij verwacht dat er in de toekomst steeds meer Mode geproduceerd zal gaan worden in ons eigen land. “Je wilt tocht niet dat jouw kleding door kleine handjes is gemaakt?”

Ik word blij van dit artikel. Bijna alle mode-industrie is in de loop der jaren verdwenen uit ons land. Weinig mensen maken hun kleding zelf. Maar mijn aanbeveling is: ga het leren. Leer het ambacht van kleding naaien, breien, haken, weven. Het geeft je een boost om rond te lopen in een kledingstuk van je eigen hand. Je werkt ook nog mee aan duurzaamheid en tegen kinderarbeid.

https://www.trouw.nl/cultuur/made-in-holland-mode-is-over-een-tijdje-weer-heel-normaal~a47bac7c/

Deel deze blog