Goed zoals je bent

n coaching en familieverhalen gaat het vaak over zin-geving, de zin van het leven.

De krant biedt mij vaak inspiratie in mijn werk als coach en schrijver. Mijn wekelijkse blog gaat over deze inspiratiebron. Wekelijks kies ik een zin uit het nieuws. Aan de hand van deze zin ontstaat mijn blog.
Mijn zin van de week: Sofasessies; hoe therapie mij niet geholpen heeft.

Ben jij tevreden met jezelf?

Steeds meer mensen volgen langer therapiesessies tegen angsten en depressies.

“Er moet veel meer ruimte komen in de maatschappij dat je ook anders mag zijn.” Aan het woord is Marian Mudder in de Gooi- en Eemlander van afgelopen zaterdag. Een succesvolle vrouw, waarvan je niet direct zou denken dat zij moeite heeft met het leven. Van haar levenslange zoektocht maakte zij een theatervoorstelling.

Bij mijn coach cliënten merk ik vaak dat ze heel hard werken om geaccepteerd te worden. Vaak gaat het uiteindelijk om het accepteren van jezelf in plaats van aan een ideaalplaatje van de samenleving te voldoen. 

In een van mijn zelfhulpboeken las ik onlangs een goede tip: probeer niet goed te doen, maar haal het goede dat je al in je hebt naar boven te halen.

Je bent goed zoals je bent! Zeg dat vooral vaak tegen jezelf. Of zoals Loesje zegt…wees jezelf, er zijn al zoveel anderen.

Deel deze blog