Oeps, vergeten!

Joke Stapper van Stapper&CO kiest wekelijks een zin uit het nieuws. Aan de hand van deze zin ontstaat haar blog.

De zin van de week: ‘de hippocampus is een verkeersleider.’

Kost het jou ook zo veel moeite om alles wat je hoort te onthouden?

In dagblad Trouw ondervraagt Dirk Waterval elke week een jonge wetenschapper over zijn eureka moment. Deze week vertelt neurowetenschapper Alexander Backus over het belang van de hippocampus. Hij omschrijft aan de hand van het mechanisme van herinneringen wat er gebeurt in de hersens wanneer je een herinnering of ervaring oproept. In de toekomst ziet hij mogelijkheden voor het voorspellen van alzheimer.

Het brein is hot. In één krant lees ik minstens drie artikelen over ons hersensysteem. Ook menig televisie programma heeft het brein als onderwerp. Tijdens de 50 plus beurs kwam Eric Scherder namens de Hersenstichting vertellen welke activiteiten we moeten ondernemen en wat we moeten eten en drinken om de veroudering van ons brein tegen te gaan.

Toch jammer dat ik vergeten ben een lijstje van de gunstigste brein-voedingsmiddelen mee naar huis te nemen.

https://www.trouw.nl/home/-alles-komt-samen-in-de-hippocampus-~ab1d2732/

https://www.hersenstichting.nl/actueel/nieuws/gezonde-hersenen-nodig-in-strijd-tegen-dementie

Deel deze blog