Ben jij ook een bezielde breier?

Joke Stapper van Stapper&CO kiest wekelijks een zin uit het nieuws. Aan de hand van deze zin ontstaat haar blog.

Mijn zin van de week: zeer bezielde sjaal

Het is maandagochtend wanneer ik me in mijn bedje nestel om de bijlage van de weekendkrant te lezen. Ik heb een uurtje extra door de invoering van de wintertijd. O, wat geniet ik weer van mijn krant. Letter en Geest (Trouwzaterdag 28 oktober) zorgt ervoor dat ik flink wakker word van de artikel: ‘wees liever onverschillig dan empathisch’; een oproep om onverschilliger te worden. In stilte ben ik reageer ik verontwaardigd. Juist die verontwaardiging wordt geduid door de schrijver. Oei, dat slaat ook op mij.

https://www.trouw.nl/samenleving/wees-liever-onverschillig-dan-empathisch~add60170/

In een volgend artikel: een mooi interview met een arts die door haar werk krassen op haar ziel kreeg, maar misschien wel daardoor heel menselijk bleef.

Dan arriveer ik op pagina 36 bij Marjolein van Heemstra’s column ‘tussen baby en barricade’. Zij vertelt over de sjaal die zij heeft laten breien, onder invloed van haar kennis van William Morris’ overtuiging: “Voor hem had handarbeid een bijna heilige status omdat hij geloofde dat met de juiste toewijding werk en leven samenvallen in het maakproces”. In de winter bestelt ze een sjaal voor haar zoontje, pas veel later haalt ze de bestelde sjaal op, net op tijd voor de volgende winterkou.

https://www.trouw.nl/samenleving/de-levenslessen-van-gynaecoloog-mieke-kerkhof-elke-arts-heeft-krassen-op-z-n-ziel-~a9528514/

Als ik de krant uitgelezen terzijde schuif, valt mijn oog op een artikel over een breimachine-breister. Ik lees het artikelvertrek naar de zolder, zoek restanten garen op en installeer me achter mijn oude breimachine.

Nu weet ik wat ik binnenkort ga doen: bezield breien.

Doe je mee?

Deel deze blog