Heb jij je zin al gevonden?

Elk weekend lees ik verschillende kranten. Uit één van die kranten kies ik een zin. Deze zin vormt de inspiratie voor mijn blog.

Zin van deze week: Dit is wie ik ben. Het verbaast me dat niemand me gelooft.
Dit weekend is Olcay Gulsen aan het woord in Trouwrubriek De Tien geboden van Arjan Visser.
Ze heeft niet zoveel met het geloof maar op haar arm heeft ze wel in de Koerdische tekst ‘God met mij’ laten tatoeeren. Door middel van het interview komen we veel over Olcay te weken.
Trouw, de Tien Geboden
Het vijfde gebod ‘eert uw vader en uw moeder’ krijgt veel aandacht. Olcay Gulsen had jarenlang een moeizame relatie met haar vader en speelde in het gezin van herkomst veel rollen om te overleven. Drie jaar geleden ging ze bij wijze van spreken ondergronds om te overleven. Ze deed gewoon haar werk maar als ze thuis kwam huilde ze veel en lang. Nu vindt Gulsen het onderhand tijd worden om te bedenken wat ze met de rest van haar leven wil gaan doen.
‘Vind je Ikigai’ is een bestseller, geschreven door een Japanse ingenieur en een schrijfster uit Barcelona. ‘Volgens de Japanse traditie heeft iedereen een ikigai, een reden van bestaan. Het is een van de geheimen voor een optimistisch en gezond leven.’
Vind je ikigai
Als Olcay binnenkort niet meer hoeft te mollen en zich weet te ontdoen van al die verschillende dysfunctionele rollen zou ze weleens haar ikigai kunnen vinden; haar zin in het leven.
Heb jij ‘m al gevonden?

Deel deze blog