Heb jij weleens een overgang meegemaakt?

BLOG: ZIN IN….Zingeving in de krant
In het weekend lees ik verschillende kranten.
Elk weekend lees ik verschillende kranten. Uit die kranten kies ik een zin. Deze zin vormt de inspiratie voor mijn blog.
 “Ik zit in een overgangsperiode, niet alleen met m’n haar maar met mijn hele leven.”

https://krant.trouw.nl/titles/trouw/8321/publications/833/articles/1062303/38/1

Ciska Dresselhuis interviewde voor dagblad Trouw generatiegenoten die in het middelpunt van de belangstelling staan, maar het nu wat rustiger aan doen. In het laatste gesprek van de serie is Carry Tefsen aan het woord, de actrice die bekend is van veel verschillende rollen, zowel op televisie als in het theater. Onlangs was ze nog te zien al bewoonster van het bejaardentehuis in de tv-serie rond Hendrik Groen. Daarnaast schrijft en schildert ze.

Na een periode met dagelijks lange televisieopnames zit Carry Tefsen nu even zonder werk. DIt is ze niet gewend, meestal diende zich voordat ze klaar was wel weer een nieuwe rol aan. Nu lijkt ze het wel prima te vinden en geeft deze tijd van leegte haar de mogelijkheid om te kijken wat ze gaat oppakken.

Het nieuwe jaar begint voor velen, en ook voor mij met een nieuwe agenda. In tegenstelling tot een paar jaar geleden gebruik ik weer een papieren exemplaar. Ken je het gevoel van het bladeren door een lege agenda, waarmee het lijkt dat je ervoor zou kunnen kiezen om helemaal niets in te plannen en de dagen in leegte door te gaan brengen? Toch is de keiharde realiteit dat de dagen gevuld worden met verplichte activiteiten en leuke afspraken.

Een tijd van leegte, zoals Carry Tefsen het noemt, kan leiden tot mooie inzichten. Wellicht zelfs tot nieuwe keuzes die gemaakt worden.

Het woord overgang dat zij gebruikt heeft een negatieve connotatie. Misschien komt dit mede door het beeld van vrouwen die zich bevinden in een onprettige tijd van lichamelijk en psychisch onbehagen. Niet echt een aantrekkelijk beeld. Toch duidt het op een schakelpunt tussen twee tegengestelde periodes die overigens heel gunstig kunnen uitpakken en een nieuwe fase kunnen inluiden. Of ‘Carry’s overgang’ nu betekent dat ze voortaan met een kort grijs kapsel op televisie te zien is of dat ze gaat kiezen voor een andere tijdsinvulling.

We gaan het zien….of niet.

Heb jij ervaring met een overgang?

En wat heeft deze jou opgeleverd?

Reacties ontvang ik graag op [email protected]

Deel deze blog