Lieg jij weleens?

Elk weekend lees ik verschillende kranten. Uit een van die kranten kies ik een zin. Deze zin vormt de inspiratie voor mijn blog.Zin van deze week: een man zegt dat hij liegt. Is het dan waar wat hij zegt?De Trouw is niet de gemakkelijkste krant. Wetenschapsduo Jan & Daan stellen elkaar in De Verdieping wekelijks een vraag. Deze keer discussiëren ze over liegen. pagina uit TrouwOp dezelfde pagina als Jan & Daan lees ik over voedingsrichtlijnen en andere wetenschappelijke onderzoeken. Ook hier gaat het over leugens: wetenschappers die tegen betaling een loopje nemen met de waarheid.Ik vond Halbe altijd al een jongensachtige branieschopper. Dat ie een leugentje om bestwil gebruikte om indruk te maken heeft hem zijn carrière gekost. Van mij had Zijlstra niet af hoeven treden. Diep door het stof en toegeven dat ie zich als kleine jongen had gedragen door grootspraak te gebruiken, was voor mij ook genoeg geweest. De wetenschappers met hun verdraaide onderzoeksuitkomsten mogen wat mij betreft absoluut niet vrij uit gaan. Persoonlijk voel ik nog wel compassie voor kleine jongens die in de grote wereld mee willen doen en daarom een leugentje gebruiken. Iedereen die zegt dat ie nooit gelogen heeft, liegt. Lieg jij weleens?

Deel deze blog