Volg jij de mode?

lk weekend lees ik verschillende kranten. Uit die kranten kies ik een zin. Deze zin vormt de inspiratie  voor mijn blog.
Zin van de week: Mode met jezelf in de hoofdrol
De Trouw is zaterdag weer heerlijk om te lezen. Uiteraard word je niet blij van alle artikelen: wel van die in de bijlage. De rubriek ‘Mijn Stijl’ is wekelijks te lezen in de bijlage Tijd van de Trouw.  ‘Mijn stijl’ laat zien dat het de geïnterviewde niet om de mode draait maar om de verhalen achter de look.  Wekelijks zijn er in de weekendbijlage foto’s te zien van iemand die zich opvallend kleedt. Daarbij vertellen ze over hun inspiratie en de herkomst van hun kleding.
Had ik maar zoveel lef om me opvallend te kleden, denk ik weleens wanneer ik de foto’s bekijk. Zelf ben ik veel meer van het volgen van de voorgeschreven mode. Ik heb het van geen vreemde want zelfs mijn moeder die de tachtig al lang geleden gepasseerd is wil nog weleens vragen:” welke kleur gaat dit seizoen mode worden?
Bij het lezen van mijn studiemateriaal, ik volg een opleiding in de Logotherapie, gaat het over waarden. Een belangrijke waarde van de mens schijnt te zijn: de waarde om te creëren. De mensen die in de rubriek ‘Mijn stijl’ aan het woord komen zien hun stijl als zelfexpressie: via je outfit iets overbrengen. Ik hecht veel aan de waarde ‘creativiteit’. Toch is er blijkbaar een verschil tussen mijn belangrijkste levenswaarden en die van de personen die voorkomen in de rubriek in Trouw. Ik mis bijvoorbeeld de behoefte om op te vallen en me te laten zien aan de buitenwereld. Bij mij scoort de waarde ‘zelfexpressie’ niet erg hoog. Ik val liever niet te veel op, dus draag ik grijs als grijs de voorgeschreven modekleur is.
Doe jij aan zelfexpressie
of volg je de mode?

http://krant.trouw.nl/?code=ST-96499-ktnvog5cvinQ3Vod95dr-caps.trouw.nl&state=paperId(89291)%2Czone(NL)#/paper

Deel deze blog