Wie ben je nog meer?

Zin van de week: Al die zijpaden waren nodig om te worden wie ik ben.

Veel artikelen in de kranten van deze zaterdag gaan over goede voornemens. Vaak met de ondertoon dat het weinig zin heeft aan het begin van het jaar. Een leuke variant komt van David en Arjan, die zich in het AD (link?) een doel hebben gesteld: Nederland het gelukkigste land maken. Hun advies aan het begin van het jaar: stel jezelf een jaardoel. Bijvoorbeeld: dit jaar wil ik fit worden.

In de Trouw van zaterdag las ik ‘mijn zin’: Antoinette Beumer is een laatbloeier. Op haar 47ste regisseerde ze haar eerste speelfilm en nu debuteert ze met een roman. Beumer: “Al die zijpaden waren nodig om te worden wie ik ben.”

Artikelen met een inhoud als deze inspireren me. Ik regisseer geen speelfilm. Heb geen ‘echte’ boeken geschreven. Toch weiger ik, net als Beumer, te geloven dat je te oud bent om iets nieuws neer te zetten.

Onlangs interviewde ik een vrouw die Power cursussen verzorgt voor senioren. In vijf inspiratiesessies gaan ouderen op zoek naar hun talent. Een prachtig initiatief dat mogelijkheden biedt voor mensen die met pensioen gaan of die hun baan zijn kwijtgeraakt, gedwongen of vrijwillig.

Met een nieuwe jaar in het verschiet zijn er mooie kansen. Stel jezelf een jaardoel. Naast alle dingen die je al kunt, zijn er volop mogelijkheden voor nieuwe initiatieven.

Zodat je nog meer kunt worden wie je echt bent.

Wie word jij nog meer in 2018?

http://krant.trouw.nl/?utm_source=tr&utm_medium=tekstlink&utm_content=site+header&utm_campaign=digitale+krant#/paper

Deel deze blog