De nieuwe Trend: Uniek zijn!

In coaching en familieverhalen gaat het vaak over zin-geving, de zin van het leven.

De krant biedt mij vaak inspiratie in mijn werk als coach en schrijver. Mijn wekelijkse blog gaat over deze inspiratiebron. Wekelijks kies ik een zin uit het nieuws. Aan de hand van deze zin ontstaat mijn blog.

Mijn zin van de week: de trend is uniek zijn

Is er nog Mode nieuws? Nou en of! Volgens de Fashion Week, vorige week in Amsterdam, draait alles om uniek zijn en het accepteren daarvan.

De allergrootste trend die tijdens de Amsterdam Fashion Week gesignaleerd is betekent een geruststelling voor iedereen: perfectie bestaat niet. Dun of dik, alles is goed. De grootste modeboodschap luidt: uniek zijn is de nieuwe trend.

Mode is mijn al jarenlang mijn passie. Ik maak mijn eigen, en andermans kleding graag zelf; geef les in het modevak en onlangs verscheen er een lesboek over Mode en Design van mijn hand.  Naast de mode ben ik gek op alles wat in ontwikkeling is, vooral de mens die zich ontwikkelt vind ik razend interessant.

Mode lijkt steeds meer een manier om een verhaal te vertellen, het verhaal van de unieke mens.  In de mode mag men dat laten zien, door eigen keuzes te maken, maar kleding is slechts een omhulsel.  

Je mag jezelf zijn, je unieke imperfecte zelf, met alle rafels en rimpels die erbij horen. Wat een ontwikkeling!

Deel deze blog